မည္သူ မဆို အမွန္ ရွိသလို ၊ အမွားလည္း ရွိပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္႔ အျမင္ ၊ အေတြးမ်ားကို ကၽြန္ေတာ္ကိုယ္တိုင္ပဲ တာဝန္ယူရမွာ ျဖစ္ေသာေၾကာင္႔ ထပ္ဆင္႔ကူးယူျပီး တျခားေနရာမွာ ေဖာ္ျပခ်င္တယ္ ဆိုေသာ စာခ်စ္သူ သူငယ္ခ်င္း မ်ားကို စာရဲ႕ ေအာက္တစ္ေနရာမွာ “ ကိုေဇာ္ ” ႏွင္႔ “ zaw357.blogspot.com ” ဆိုတာေလးကိုေတာ႔ ထည္႔ေပးပါလို႔ ေတာင္းဆိုခ်င္ပါတယ္။

{ ေသခ်ာတာ တစ္ခုကေတာ႔ “ ေရးတဲ႔စာ ” နဲ႔ “ စာေရးသူ ” ကို မေရာေထြးေစဖို႔ပါ။ }

ေလးစားစြာျဖင္႔
ကိုေဇာ္
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

အဇၨတေဂၢ ပါဏုေပတံ ဗုဒၶံ သရဏံ ဂစာၦမိ။


12 March 2010

2 ငါးသေလာက္ကိုေသြးမတတ္ေအာင္ခ်က္နည္း



ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားသည္ ငါးသေလာက္ဟု ၾကားလ်င္ပင္ ေသြးတတ္ခ်င္ ၾကတာသဘာ၀လို ျဖစ္ေနပါတယ္။ ငါးသေလာက္စားျပီး တကယ္လည္း ေသြးတတ္ၾကပါတယ္္။ ေသြးတတ္ျခင္း၏ အဓိကတရားခံမွာ ငါးသေလာက္တြင္ ပါေသာတက္ေၾကာေၾကာင္႔ ျဖစ္ပါတယ္။ တက္ေၾကာမွာ ငါးသေလာက္၏ အေၾကးခြံေအာက္၊ အသားႏွင္႔ၾကားတြင္ တည္ရွိေသာ အလႊာျဖစ္ပါတယ္။ ထိုတက္ေၾကာကို ဖယ္ျပီးခ်က္ပါက ေသြးတက္ဆိုေတာင္ မတက္ႏိုင္ပါ။

လုပ္ပံုလုပ္နည္းမွာ ငါးသေလာက္ကို အေၾကးခြံထိုးျပီး ေခါင္းကို ဇက္ရင္းနားက ကပ္ျပီး ျဖတ္လိုက္ပါ။
ေခါင္းပိုင္းကို ခဏဖယ္ျပီး ကိုယ္လံုးပိုင္းျဖတ္လွီးထားေသာ ဇက္ရင္းအေပၚ တစ္ဖက္တစ္ခ်က္မွာ အပ္ခ်ည္ၾကိဳး ျဖဴျဖဴေလးလို ခပ္ျပားျပား ျဖဴျဖဴေလးကို ေတြ႕ပါလိမ္႔မယ္။ အဲဒါဟာတက္ေၾကာပါပဲ။ အဲဒီတက္ေၾကာ ႏွစ္ေခ်ာင္းလံုးကို ဖယ္ထုတ္ျပီး ခ်က္စားစား၊ ေၾကာ္စားစား၊ ေပါင္းစားစား၊ ကင္စားစား ေသြးမတက္ႏိုင္ေတာ႔ပါ။


သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ပို႔ေပးပါတယ္။



http://zaw357.multiply.com/journal/item/705 မွာ 21.10.2009 က ေရးထားတာပါ။
.

Share/Bookmark

2 ေယာက္ ရဲ႕ ထင္ျမင္ခ်က္:

~ဏီလင္းညိဳ~ said...

ကိုေဇာ္ေရ.....
ဖတ္ရင္းနဲ႔ေတာင္ ငါးသေလာက္ဟင္းနဲ႔ ဆြဲခ်င္လာၿပီ....ဟီးးးး
ခင္မင္တဲ့
ဏီလင္းညိဳ

ဂ်ဴနို said...

ဒီလို ဆိုရင္ ေသြး မတက္ဘူးေပါ့။ မွတ္သြားပါတယ္ ကိုေဇာ္ေရ။ ငါးသေလာက္ ဇက္ျဖတ္ၿပီး ဒီတက္ေၾကာကို ဆြဲထုတ္ ၾကည့္လိုက္အုန္းမယ္။:))

မအယ္