မည္သူ မဆို အမွန္ ရွိသလို ၊ အမွားလည္း ရွိပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္႔ အျမင္ ၊ အေတြးမ်ားကို ကၽြန္ေတာ္ကိုယ္တိုင္ပဲ တာဝန္ယူရမွာ ျဖစ္ေသာေၾကာင္႔ ထပ္ဆင္႔ကူးယူျပီး တျခားေနရာမွာ ေဖာ္ျပခ်င္တယ္ ဆိုေသာ စာခ်စ္သူ သူငယ္ခ်င္း မ်ားကို စာရဲ႕ ေအာက္တစ္ေနရာမွာ “ ကိုေဇာ္ ” ႏွင္႔ “ zaw357.blogspot.com ” ဆိုတာေလးကိုေတာ႔ ထည္႔ေပးပါလို႔ ေတာင္းဆိုခ်င္ပါတယ္။

{ ေသခ်ာတာ တစ္ခုကေတာ႔ “ ေရးတဲ႔စာ ” နဲ႔ “ စာေရးသူ ” ကို မေရာေထြးေစဖို႔ပါ။ }

ေလးစားစြာျဖင္႔
ကိုေဇာ္
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

အဇၨတေဂၢ ပါဏုေပတံ ဗုဒၶံ သရဏံ ဂစာၦမိ။


12 March 2010

0 ၾကက္ဥျပဳတ္ကို ၾကက္ေခ်းေစာ္ မနံခ်င္ဘူးလား



တစ္ခါတစ္ေလ...ကိုယ္က ၾကက္ဥျပဳတ္ထားတယ္.။ ေနာက္ေတာ႔ တစ္ခုခု လုပ္ေနမိတယ္.။ ဒီေတာ႔ ၾကက္ဥျပဳတ္ထားတာကို ေမ႕သြားတယ္.ဆိုပါေတာ႔ ဒီလို အခ်ိန္ဆိုရင္ ၾကက္ဥျပဳတ္ထားတာတဲ႔ ေရပဲ ခန္းခန္း ဒါမွမဟုတ္ ေရမ်ားေနလို႔ အပူလြန္ျပီး ၾကက္ဥေတြပဲ ကြဲကြဲ ..။ ဒီလိုေတြ ျဖစ္သြားရင္ ၾကက္ဥက အသားေတြ အရမ္းမာသြားျပီး စားၾကည္႔တဲ႔ အခါမွာ ၾကက္ေခ်းေစာ္ၾကီး နံေနတတ္ပါတယ္.။

ဒီလိုအခ်ိန္မွာ ဆိုရင္ ၾကက္ေခ်းေစာ္နံေနတဲ႔ ၾကက္ဥကို စားခ်င္စိတ္ကို မရွိၾကေတာ႔ပါဘူး.။ သူကလည္း ဘယ္လို ခ်က္ခ်က္ နံေနတာပါပဲ.။ ဒီလို ၾကက္ေခ်းေစာ္နံေနတာကို ေပ်ာက္ေအာင္ အလြယ္ဆံုးလုပ္နည္းေလး ကၽြန္ေတာ္ ေျပာျပပါ႔မယ္.။

လြယ္ပါတယ္.။ အခုလို အျပဳတ္လြန္သြားရင္ သူ႕ကို ခ်က္ခ်င္း မပိတ္ပါနဲ႔ဦး.။ ဒီအတိုင္းထားလိုက္ျပီး သူ႕ေဘးကေန ဇလံုၾကီးၾကီးထဲမွာ ေရမ်ားမ်ား ၊ ေရးေအးေတြ ထည္႔ျပီး ခုန ျပဳတ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥကို ဇြန္းနဲ႔ ခပ္ျပီး ဒီေရေအးထဲကို ခ်က္ခ်င္းထည္႔လိုက္ပါ.။ ေနာက္ ၾကက္ဥကို ခ်က္ခ်င္း အဆယ္ပါနဲ႔.။ ေအးေဆး ထားလိုက္ျပီး ေတာ္ေတာ္ ေအးသြားျပီ ဆိုမွ ဆယ္ယူလိုက္ပါ..။

ၾကက္ဥ အလံုးေရ မ်ားေနရင္ေတာ႔ ေအးပူလာရင္ လဲလိုက္ေပါ႔ဗ်ာ.။ ဒါဆိုရင္ အေအးခံထားတဲ႔ ၾကက္ဥကို စားၾကည္႔လိုက္..။ တကယ္ကို ၾကက္ေခ်းေစာ္ မနံေနေတာ႔ပါဘူး ။

အဆင္ေျပၾကပါေစဗ်ာ.။


မွတ္ခ်က္ ။ ။ အေလာင္းအစားလုပ္ထားေသာ ၃ ရက္ေလာက္ျပဳတ္ထားတာဆိုရင္ေတာ႔ မရဘူးေပါ႔ဗ်ာ.။ ေနာက္..ၾကက္ဥ ျဖစ္ျဖစ္ ၊ ဘဲဥ ျဖစ္ျဖစ္ ၊ ငံုးဥ ျဖစ္ျဖစ္ လုပ္ လို႔ရပါတယ္.။


http://zaw357.multiply.com/journal/item/706
မွာ 21.10.2009 က ေရးထားတာပါ။

.

Share/Bookmark

0 ေယာက္ ရဲ႕ ထင္ျမင္ခ်က္: